AL MEER DAN 60 JAAR. PUUR RIJPLEZIER.

BMW besloot al in 1976 om zijn klanten zo goed mogelijk van alle verkeersrisico’s op de hoogte te brengen en zodoende de veiligheid te verhogen. Daarom werd op 22 april 1977 het eerste BMW Training evenement georganiseerd. Dat gebeurde in Manching, onder auspiciën van BMW Motorsport GmbH. De deelnemers waren achteraf zó enthousiast, dat dit evenement feitelijk de start vormde van de BMW rijtrainingen zoals we die nu kennen. Het doel, zowel toen als nu, is ‘het verhogen van de prestaties van mens en machine naar een nieuw niveau’, zoals in het eerste trainingsrapport stond. En dan niet alleen op grond van het verbeteren van de rijvaardigheid, maar ook in relatie tot het plezier en de opwinding die het rijden in, of in het geval van een motorfiets óp, BMW’s en MINI’s bieden.

 

Over Rob Slotemaker

Na zijn carrière als straaljagerpiloot startte Rob Slotemaker in 1957 met zijn anti-slipschool in Zandvoort. Hemelsbreed nog geen kilometer van de huidige locatie.
Zijn hele leven stond in het teken van auto’ s en racerij. Drie decennia lang racete Rob Slotemaker op hoog niveau, reed hij verschillende rally’ s en nam deel aan de 24 uur van Le Mans. Ook verzorgde hij stunts voor o.a. de film Le Mans (1971).
Rob had oog voor talent. Hij heeft oud-Formule 1 coureur Jan Lammers getraind en gecoacht, zo ook topcoureur Wim Loos. Helaas overleed deze geweldige coureur en inspirator veel te vroeg. Op zijn eigen circuit reed hij, op ongelukkige wijze, zijn eind tegemoet. Zijn legende en lesmethode leven voort bij BMW Driving Experience Zandvoort. Rob zal nooit worden vergeten.

VEILIGHEID VOOROP.

Als rechtstreeks gevolg van die beslissing in 1976 zijn de huidige BMW Driving Experiences nu uiterst professionele organisaties, die zo’n vijftig cursussen aanbieden voor de berijders van BMW-personenauto’s, BMW-motorfietsen en MINI. In Duitsland hebben in 2016 meer dan 25.000 mensen deze trainingen gevolgd. Wereldwijd waren dat er ruim 100.000.

Onder de slogan ‘Passion leaves traces’ spelen de BMW- en MINI Driving Experiences een belangrijke rol in de verbetering van de verkeersveiligheid. Hiermee voldoet BMW aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid om zijn klanten alle mogelijkheden te bieden die zij nodig hebben om veilig en goed te kunnen rijden.ALLES NAAR WENS

Buiten de reguliere opleidingen die aangeboden worden hecht elke BMW Driving Experience veel waarde aan de wensen van de individuele klant. Elke BMW Driving Experience beschikt over een team dat kan zorgen voor een perfect verloop van zakelijke evenementen en incentives in de meest brede zin van het woord. In nauwe samenwerking met de klant worden pakketten samengesteld die volledig zijn afgestemd op de wensen van de klant.MEESTERS IN HUN VAK

BMW Driving Experience Zandvoort beschikt niet alleen over een ultieme vloot auto’s en een uiterst modern en multifunctioneel trainingscentrum, maar biedt ook toegang tot topklasse racecircuits in binnen- en buitenland. Daarmee zijn alle ingrediënten voor magnifieke bijeenkomsten aanwezig, zowel voor individuele cursisten als voor groepen tot 200 personen. Om alles in goede banen te leiden en u zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen staat er een compleet team voor u klaar.