BMW Driving Experience Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een slipcursus en een rijvaardigheidstraining?
Tegenwoordig zien we de term Slipcursus veranderen naar Rijvaardigheidstraining. Dat komt omdat de Slipcursus van vroeger gebaseerd is op situaties die we tegenwoordig niet meer op die manier meer tegenkomen. Een rijvaardigheidstraining is min of meer het zelfde als een slipcursus, alleen kijken we bij een Rijvaardigheidstraining meer naar hoe de bestuurder omgaat met de auto. De oefeningen zijn het zelfde maar we gaan er anders mee om. Met een slipcursus gingen we ervanuit dat de auto een onverwachte reactie afgeeft. Tijdens een rijvaardigheidstraining gaan we ervan uit dat andere omstandigheden een noodsituatie realiseren. Een obstakel op de weg, plotselinge files, een verkeerde zithouding en natuurlijk gladde omstandigheden. Er komt dus veel meer kijken dan bij een slipcursus. Benieuwd naar onze rijvaardigheidstrainingen? Klik dan hier om naar ons aanbod te gaan.
Heb je een rijbewijs nodig?
Niet verplicht, maar aan te raden. Wij gaan er wel vanuit dat de bestuurder alle basis elementen van het besturen van een auto onder de knie heeft.
Hoe kan ik een afspraak inplannen?
U kunt heel makkelijk online een afspraak inplannen. Kies uw training, u ziet onderin een kalender. Kies de datum waarop het u uitkomt en maak de boeking compleet. Lukt dit niet? U kunt dan altijd telefonisch contact met ons opnemen of stuur een email.
Ik zou graag iemand mee willen nemen, mag/kan dat?
Dat kan. Echter mag een kijker niet plaatsnemen in de auto. Wel kan diegene vanaf onze accommodatie meekijken vanaf het balkon onder het genot van een kop koffie.
Ik heb rijangst, is een training dan wel goed?
Dan is een rijtraining juist een goed idee. Wij zijn gespecialiseerd om rijangsten weg te nemen. Heeft u rijangst of vind u het gewoon spannend? Kies dan voor onze Basic Safety Trainingen. Deze training is zeer geschikt om rijangst weg te nemen.
Hoe lang van te voren moet ik een afspraak maken?
Wij zijn behoorlijk flexibel. Dat betekent dat u tot 3 dagen van te voren nog kunt boeken. Echter kan het zo zijn dat onze trainingen dan al vol zitten. Wij raden aan (zeker in het weekend) om ver van te voren al een afspraak in te plannen.
Hoelang is de geldigheid van een cadeaubon?
De cadeaubon is tenminste 2 jaar geldig.
Waar vind deze training plaats?
Alle trainingen vinden plaats in Zandvoort. Gelegen pal naast het Formule 1 van Zandvoort. U kunt ons heel makkelijk herkennen aan het BMW pand naast de inrit van CM.com Circuit Zandvoort. BMW Driving Experience Rob Slotemakerstraat 1, 2041 KN ZandvoortBekijk op Google Maps
Ik zou graag met mijn eigen auto willen deelnemen, kan dat?
Om uw auto niet te beschadigen worden alle trainingen gegeven in de nieuwste BMW Group modellen. Uw eigen auto blijft dus op de parkeerplaats staan. Deze auto’s zijn volledig geprepareerd voor onze rijtrainingen en het is dan ook niet mogelijk om deze met eigen auto deel te nemen. Heeft u een bijzondere reden om toch met eigen auto deel te nemen? Neem dan met ons contact op voor een Privé Cursus.
Ik zou graag een privé cursus willen? Is dat mogelijk?
Dat is mogelijk. U kunt deze niet boeken via de website, enkel per email of telefonisch. Vertel ons daarbij wat uw reden daarvoor zal zijn. Dan kunnen wij een programma op maat aanbieden. Durft u bijvoorbeeld niet meer te rijden omdat u een ongeluk heeft meegemaakt? Dan is een Privé cursus helemaal geschikt.
Is een rondje over het circuit mogelijk?
Nee. Helaas is dit niet mogelijk. U kunt eventueel wel onze Circuit Trainingen boeken.
Help, ik weet niet welke training ik moet kiezen of geven.
Wij begrijpen dat u daar moeite mee heeft. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen zodat wij u kunnen adviseren.
Ik rij zelf in een voorwiel aangedreven auto, is dit anders dan auto’s van jullie?
Dat maakt niet uit. De manier van het corrigeren veranderd in de basis niet tijdens een noodsituatie. U kunt alle situaties die u bij ons geleerd heeft ook opvangen in uw eigen auto. De aandrijving heeft daar geen invloed op. Onze auto’s variëren van voorwiel aangedreven modellen tot achterwiel aangedreven modellen, soms zelfs vierwiel aangedreven modellen. Op alle oefeningen (behalve Driften) geven de auto’s de zelfde reacties af. Tijdens de Drift oefening wordt er immers altijd gebruik gemaakt van achterwiel aandrijving of soms zelfs vierwiel aandrijving.
Automaat of handgeschakeld?
In de basis rijden wij altijd automaat. Het kan een enkele keer voorkomen dat er een handgeschakeld model tussen zit.
Ik zou dit graag met een groepje doen. Hoe boek ik dat?
Vanaf 10 personen of groter maken wij gerichte programma’s volledig afgestemd op uw voorkeur. Gaat het om een safety dag? Of juist om het plezier? Of natuurlijk beide? Wij maken onze programma’s volledig op maat voor u.
Zijn jullie het gehele jaar geopend?
Ja, BMW Driving Experience is iedere dag van de week geopend, het hele jaar door. Wel kan het zijn dat de dag al volgeboekt is of gereserveerd is door grote groepen.